Inmiddels Prins4 gecertificeerd

DNB
Centric
Van Oord
Imtech
JCI
Hogeschool van Amsterdam
myBrand

Recensie:

Projectmanagement is cabaret

Reacties van deelnemers:

Hoi Arco,
het is leuk op een ontspannen manier tips, truuks en achtergrond zo te krijgen.
Wat mij betreft mag het nog wel wat langer. Ik heb ook altijd graag een visueel overzicht, maar dat is vast persoonlijk. Als ik er een maak zal ik hem aan je sturen.groetHans
Leuk om te zien dat je toch wel redelijk droge theorie over projectmanagement kunt combineren met theater. De teamsamenstelling en de nazorg zijn me het meeste bijgebleven.
Goede voorstelling
Door eenvoudige en creatieve manier duidelijk en met hoog belevingsgehalte
Frisse kijk op de organisatiestructuur van een project. Kritische noot bij zaken die ik al snel als vanzelfsprekend zie. Eye opener dat de afdaling eigelijk de grootste uitdaging van het project is. Goed gekozen metafoor van het bergbeklimmen om een project te ontleden.
De voorstelling was grappig en sneed ook hout.
Zeker de combinatie van beelden en woord was erg goed, hierdoor bleef je als luisteraar geboeid.
De filmpjes waren prachtig en de vergelijking met iets herkenbaars als het beklimmen van de de Mount Everst sprak duidelijk tot de verbeelding.Al met al een topshow!
Ik vond het een prettige en goede voortstelling. De overgang van presentaties naar vermaak is wel FF wennen. Ik had ook het idee dat anderen daar ook een beetje last van hadden en terughoudend waren.
Hoi Arco,
Je hebt een goede wending gegeven aan de droge Prince2 stof. Mooi om het doen van een project te vergelijken met het beklimmen van een berg. Bij ProRail zouden ze ook meer moeten gaan denken over de afdaling, zowiezo wordt het tijd dat ze hier professionaliseren en beter gaan samenwerken :-) Leuk initiatief om deze ‘training’ te doen voor het goede doel!
Groet, Nienke
Leuk
HighLigh
de kern rakengeschikt voor bewustworden PM maar ook vooral projectleden
Het niveau van de voorstelling was toegankelijk voor iedereen. Deze is vooral geschikt voor mensen die net begonnen zijn aan projectmanagement. Voor de gevorderden is het een leuke opfrisser maar zou wat meer diepgang moeten hebben; gebruik bijv. praktijkdilemma’s.
Prima voorstelling, leuke tips en aanvullingen op onderwerpen.
Niet al te gelikt, past dus bij veel gelegenheden.
Let op dat tent deel van projectiescherm blokkeert, dus niet goed zichtbaar voor rechterdeel zaal.
De opzet van de training vond ik erg leuk. Het was onderhoudend en ik heb me geen moment verveeld. De centrale boodschap kwam goed over en geeft inspiratie voor nieuwe projecten.Inhoudelijk had ik één opmerking. Het stuk over de teamrollen van Belbin is niet helemaal correct. Er is, al enige tijd geleden, een redelijke hoeveelheid onderzoek bekend over de teamrollen van Belbin. Eén van de meest robuste uitkomsten, over alle onderzoeken heen genomen, is dat het volledig invullen van alle teamrollen binnen een team niet leidt tot betere presaties t.o.v. van teams waar alle teamrollen niet worden ingevuld (ook de algehele structuur zoals Belbin deze voorsteld wordt zwaar in twijfel getrokken). Wellicht is het raadzaam om training hier meer up to date te maken met meer recentere en betrouwbare modellen.

Hopelijk tot binnenkort,

Coen

Op creatieve wijze heb je de belangrijkste aandachtspunten, die dingen waar het écht om gaat in projecten de revue laten passeren. Zo is 1,5 uur presentatie niet saai!
Geweldig aantrekkelijke manier om projectmatig werken onder de aandacht te brengen. Colleges over Prince2 ed. zijn voornamelijk een “saaie” opsomming van fasen, activiteiten, deliverables. Met deze “show” wordt het voor niet-ingewijdenen in één klap duidelijk wat en waarom projectmatig werken moet.
Ik vond het een leuke voorstelling. Ik heb qua projectmanagement geen nieuwe dingen geleerd. Een interactie over dit onderwerp in, tijdens of na de voorstelling zou ik als waarde verhogend hebben ervaren. De wijze waarop de belbin typologieën werden behandeld, sprak mij erg aan en deed mij lachen. De duur van de voorstelling was voor mij precies goed.Zoals tijdens ons kennismakingsgesprek bij Syntens aangeboden, kun je jouw business plan naar ons opsturen ter reflectie. Hierbij is de lengte van het plan geen factor, maar de volledigheid hiervan wel. Wij komen dan terug met onze opmerkingen en indien nodig plannen we een vervolggesprek in.

Ik hoop van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Brigitte

Veel weet je natuurlijk al, maar vergeet je te gebruiken. Of vergeet je überhaupt dat je het ergens in je hersenen heb opgeslagen. Daarom vond ik het leerzaam om weer even na te denken over de theorie en ik ga zeker een aantal punten toepassen.
Was een leuke avond. Bedankt daarvoor.
Voorstelling was leuk en herkenbaar. Het geeft een nuttig helicopterview van projectmanagement en zorgt ervoor dat je je weer afvraagt waar je het voor doet.Wat vond ik goed:
– de elementen die het emotionele niveau van projectmanagement raakten
– omdat het een combinatie is van training met theater spreekt het een breed publiek aan
– het geeft een nuttig helicopterview van projectmanagement.Wat vond ik minder goed:
– het was zowel geen cabaret en geen training, daardoor miste ik soms diepgang / danwel vermaak. Wellicht een idee om verschillende varianten aan te bieden waarin bijvoorbeeld het trainingsaspect, het vermaak danwel het emotioneel niveau van projectmanagement in meer detail worden belicht.
Geweldig! Heel mooi ingespeeld op de harde werkelijkheid van het bergbeklimmen.
Hoi Arco,Bij deze mijn beloofde terugkoppeling.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het een briliant concept vind om Projectmanagement met Theater te combineren !
Leuk dat je hierbij als kapstok het beklimmen van de Mount Everest (ME)gebruikt. Ik heb alweer enkele zaken geleerd en dat is mooi meegenomen. Het certificaat Prins4 is ook erg leuk bedacht.
Ik heb mijn groep nog gevraagd hoe ze de voorstelling vonden en het algemene beeld was dat iedereen een leuke avond heeft gehad, en dat was precies de bedoeling 😉

Verder heb ik enkele (persoonlijke) kanttekeningen;

Doelgroep en begin
Het zou leuk zijn om te starten met een verkenning van je publiek, hiermee kun je nuances in het programma aanbrengen en wellicht inspelen op het publiek.

Doelstelling:
De vraga is moet het vooral leuk zijn of vooral een training?
In mijn beleving moet “de leukste projectmanagement training” vooral leuk zijn met een onderliggende laag van projectmanagement handvaten. Ik besef dat dit lastig is want Projectmanagement is een serieuze zaak.

Audio-visuele middelen:
– beamer en sheets / filmpjes
Ik vond de ME slides het meeste aanspreken, ook de filmpjes tussendoor vond ik leuk. De inhoudelijke slides spraken mij wat minder aan, voor ervaren PMérs is de inhoud erg basic en ik denk voor mensen die weinig PM ervaring hebben zijn zaken als Gantt, CPM, WBS (je begon overigens met een PBS :) misschien net een brug te ver. Ik had meer “Flip en Hanneke” taal verwacht.
– muziek
Het is erg leuk om aan het begin, tussendoor en aan het eind muziek te maken. Maar zorg wel dat het leuk is, ik vond de liedjes in die zin te serieus. Het zou leuk zijn om een pakkend refrijn te hebben dat blijft hangen.

Inhoud
Qua inhoud denk ik dat de technische kant van projectmanagement minder interesant is dan de zachte kant (Bellbin was een goed item), wellicht is het mogelijk om hierbij een aantal “problemen” te pakken en deze samen met het publiek gaandeweg op te lossen.

Interactie
Natuurlijk ben je afhankelijk van hoe actief het publiek is, wellicht is het een idee om voorafgaande aan de voorstelling voorbedrukte kaartjes uit te delen, die dan weer gebruikt kunnen worden in het verhaal? (Tijd, Geld, Kwaliteit)

Poeh nu ik er zo over nadenk, best een flinke lap tekst geschreven. Zie het ajb als positief bedoelde feedback, pik er uit wat je aanspreekt en verwerp de rest.

PS: Overigens bedacht ik me dat het misschien leuk is om met typetjes te werken (Belbin).

PS2: Ook leuk zou zijn als je in het kader van risicomanagement het zaallicht laat uitvallen en dan je zaklamp aandoet.

Gegroet en veel theaterplezier !

Paul.

Een praktische ‘Performance Training’ met een verrassend vertrekpunt. Inclusief goede voor- en nazorg biedt ‘Entert(r)ainer’ Arco met ‘Prins 4′ een feestje der herkenning vol elementen waaraan onze projectleiders elkaar nog vaak zullen herinneren.
leerzaam en leuk
misschien iets meer publieksparticipatie mogelijk
het maakt best wat los, vandaag op onze kamer allemaal testjes gedaan om te kijken wat we zijn plant of voorzitter enzo
Leuk! Altijd goed om je eigen ervaringen en gedachten tegen een spiegel te kunnen houden. Interactie met het publiek is in zo’n onderwerp ook leuk – vooral doen!
Ik vond het leuk om eens vanuit een andere invalshoek naar projectmanagement te kijken. Het geheel was leuk en creatief opgezet. Ik had echter wel verwacht dat op bepaalde onderwerpen wat dieper in zou worden gegaan, het bleef nu soms wat aan de vlakte. Ook had ik wat meer interactie verwacht, naar mijn idee was daar wel ruimte voor.
Leuke voorstelling met goede inhoud.
De “leerpunten” werden nogal belerend gebracht, waardoor de respons van de deelnemers mogelijk werd afgeremd. Ik denk dat een theater zich bij uitstek leent voor meer “indirecte communicatie” en minder “training”. Het concept is origineel en goed. Als je wilt kan ik met je meedenken.
Ik vond het erg inspirerend. Wat met name is blijven hangen is het ‘feestje’. Projecten zijn geen ‘zware beproeving’ maar een leuke uitdaging!
Inspirerend, mooi, veel te kort…
origineel gebracht
iets diepgaander mocht wel
gelieve dit niet te publiceren op de website
Zeer interessant en toepasbaar in het organiseren van projecten.
Een leuke – a bit twizted – training ! Ik heb de voorstelling doorgegeven aan de verantwoordelijke binnen mijn bedrijf om deze voorstelling ook eens ‘incompany’ te doen!
Zeer boeiende training die mij van min. 1 boeide. Een echte aanrader.Tip: de onderworpen mochten gerust wat dieper uitgewerkt worden, ik vond het geheel eerder kort.
goede mix van video, sound, praktische voorbeelden.
was wel korter dan verwacht
er zijn nog heel wat voorbeelden van fout project management waarmee de voorstelling kan uitgebreid worden en de verhaallijn behoudenleuke show
Een zeer fijne, alternatieve vorm om training te brengen. Goed gebracht, aangenaam gebruik en afwisseling van multimedia en theatrale (persoon) tools.
Het enige nadeel was dat de tijd voorbij vloog. :-)
De voorstelling gaf op een ontspannen manier inzicht in de belangrijkste stappen van projectmanagement.
Door middel van de voorstelling ben ik tot het inzicht gekomen dat veel formulieren die je moet invullen rondom projecten ook het project kunnen “overnemen”. Het lijkt mij dan ook verstandig om ook kritisch te kijken naar de formulieren die bij organisaties gebruikt worden en of dit wel bijdraagt aan het succes van het project.
Hoi Arco,Een leuke en verrassende voorstelling. Inhoudelijk lijkt het allemaal goed in elkaar te zitten. Een tip: het geluidsfragment aan het begin leek opgenomen met een huis-tuin-keuken microfoon en maakt misschien een iets amateuristische indruk, een detail maar wel onderdeel van de eerste indruk van bezoekers.

Hoe dan ook, leuk opgezet, origineel en een goede interactie met je publiek. Veel succes met de komende voorstellingen en nogmaals bedankt voor de uitnodiging!

Tot ziens.

Groeten, Kars

Ik denk dat er door de manier van presenteren veel blijft hangen en dat ik in korte tijd relatief veel heb opgestoken.
Dank hier voor.
Zeer leuk opgezet en daarnaast ook leerzaam. Het meeste was wel bekend, maar een opfris moment is altijd goed.Ik miste alleen een van foto van jou boven op de top van de Mount everest.
heel leerzaam en op een hele orginele manier gepresenteerd
Super !!
Leuk! Ik heb erg gelachen en er nog wat van geleerd ook!
leuk en herkenbaar, maar vanaf de voorste rij een confrontatie met een man in een onderbroek voor 12 uur is wel wat te veel van het goede
Fantastisch. Hier en daar een enorme “o ja erlebnis” en aan de andere kant weer zoveel handigheidjes en weetjes opgestoken.Daarnaast is het ook goed als je weer even een spiegeltje wordt voorgehouden.
Ik heb erg genoten van de voorstelling die gegeven werd bij Centric. Het was weer is wat anders dan een houterige presentatie met alleen maar tekst. Door deze methode is het gemakkelijker de aandacht van het publiek vast te houden.
Verder het filmpje van de car trekken zal ik zeker nog is gebruiken.Bedankt!
Goede en interessante informatie gecombineerd met humor.
De voorstelling heeft me geen moment verveeld.
Heb zelf voor mij studie met Prince2 gewerkt maar er zaten veel goede tips over projectmanagement in het stuk waar ik zeker wat aan heb als ik straks mijn studie heb afgerond. (Loop stage bij de afdeling Business Solutions van …..)
Briljant.
toppie
ik vond het een verfrissende kijk op projectmanagement, die zeer toegankelijk is. Met name de angsthaas was een goede weergave van de interne politiek/gedachten.
Wellicht voor ons wel een keer een idee om eens met een opdrachtgever ( is overheid) samen te doen…..
De voorstelling was zeer origineel. Via deze wijze van training blijven enkele ‘kritische succesfactoren bij projectmanagement’ veel beter in het geheugen zitten! Jammer dat een aantal verdere stappen van projectmanagement niet aan bod kwam.
ik vond het een verfrissende kijk op projectmanagement, die zeer toegankelijk is. Met name de angsthaas was een goede weergave van de interne politiek/gedachten.
Wellicht voor ons wel een keer een idee om eens met een opdrachtgever ( is overheid) samen te doen…..
Tot nu toe de beste manier om met theater een training te geven.
Heel goed idee om zo de boodschap over te brengen.
Leuk en vooral ERG herkenbaar verhaal. Af en toe worden nog steeds binnen het team voorbeelden uit de voorstelling naar voren gebracht om iets aan te duiden. (Bijvoorbeeld het moment dat je boven op de berg staat en beseft dat je ook nog terug moet)
Leuk/goed.
Vooral de vergelijking met parket leggen: kwaliteit/prijs/tijd vond ik een eyeopener
Verfrissend; een praktische kijk op projectmatig werken. Daar was ik aan toe! Want ik ben niet zo van al die theoriën.. Ik kijk uit naar het E-book.
Erg leuke inspirerende voorstelling. Veel herkenning, maar ook nieuwe inzichten.
Ik ben alleen iets minder gecharmeerd van het beeld van de ‘man die zonder lange broek’ uit de tent kwam stappen.
Leuke en inspirerende show/ presentatie waarin op een luchtige en humoristische wijze projectmanagement wordt uitgewerkt! Een aanrader voor iedereen die in projecten werkt om met teamleden samenwerkt aan projecten. Zeker ook interessant voor mensen die al Prince2 achter de rug hebben. En behulpzaam voor mensen die aan de vooravond staan van een omvangrijk project. Gegarandeerd kom je er geïnspireerd vandaan!
Beste Arco,Ik vond de voorstelling interactief. In het begin was je de presentatie wat rommelig. Dit kan te maken hebben met het feit dat ik niet in de terminologie thuis ben, maar het veranderde gedurende de voorstelling doordat er een interactie met het publiek ontstond. De vergelijking met het beklimmen van een berg was goed gevonden en in beeld gebracht.

Rob

Erg leuk, leerzaam en herkenbaar. Afwisselend in werkvormen, goed te volgen. Leuk ondersteunend beeldmateriaal.
Uitstekende performance en geheel naar waarheid ! Dit kan ik beoordelen na 35 jaar ING, waarvan ongeveer 15 als financial controller. Vlotte conversatie in een goed tijdsbestek: geen minuut verveeld geraakt. Mijn complimenten !Achterin soms iets moeilijker te verstaan, mede veroorzaakt door krakende planken van de vloer. Slechts als detail, verder niet echt storend.
Ik vond de voorstelling inspirerend en zeker bruikbaar voor de praktijk. Een berg beklimmen is niet alleen de top bereiken, maar ook de afdaling voltooien, ditzelfde geldt voor het invoeren van een verandering, duidelijke vergelijking.
ps leuk playmobilfilmpje…
Erg inspirerend! het was niet geheel vernieuwend, maar ik ben weer scherp gemaakt aangaande projectvernieuwing.
Prima voldoende inhoud, diepgang voor en uurtje workshop. Goede saus van humor , inhoud en beelden
Erg leuk, herkenbaar. Onderwijs organisaties zouden professioneler moeten/kunnen gaan werken. Vele projecten gaan niet zoals jij met een knipoog voorstelde. Werkten we maar met planning en een duidelijk doel. Dat terzijde, vond ik het een leuke voorstelling met een goede mix met beelden en geluiden.
Goed om het allemaal weer eens te horen. De beelden blijven je bij!
Je hebt weer duidelijk gemaakt dat je doelgericht, maar realistisch aan de slag moet. Zorg dat je een doel hebt en plan hoe je dat doel gaat bereiken. En dat kan puur zakelijk, maar dat kan ook op een humoristische wijze.
Inspirerend! Visueel en auditief geprikkeld. Vooral de ‘weg terug’ wordt in onderwijsland nogal eens vergeten! Dank voor deze heldere en vermakelijke voorstelling!
enthousiast, helder, fris
Leuk gedaan om de mount everest als onderwerp te nemen voor een project. Je beeld van projecten is duidelijk. Uiteraard is het niet zwart/wit, maar je belicht duidelijk het commitment aspect, wat zeker ook de beklimming bijzonder maakt. Zeer authentieke bijdrage!
Wellicht nog iets meer aandacht besteden aan een aantal punten uit je samenvattig > geen nieuwe informatie meer in een samenvatting…
Verassende voorstelling :-). Leuk!
Vorm erg leuk/ interresant.
Uitwerking onvoldoendde richting, kwam waarschijnlijk door diversiteit van publiek.
Het was een leuke, inspirerende voorstelling waarbij het beklimmen van de berg voor iedereen te herkennen was.
Door de niet te lange tijdsduur van de voorstelling bleef ook de aandacht erbij.
leuk, verheldered en goed van lengte
Heel leuk, onderhoudend en de Project Management aspecten luchtig, enthousiast en gevarieerd gebracht.
Onderwerp “het beklimmen van een berg” als synoniem voor het uitvoeren van “een” project vond ik wel treffend en onverwacht.
Visualisering van de diverse project stadia was heel sprekend, met name de “val” van de top….heel passend. Al met al een leuke middag gehad.
Een aardige persiflage op werkelijkheid in projecten land. Voor mij is het altijd weer een reminder en trigger om alle apsecten weer eens de revue te laten passeren en opnieuw te gebruiken in het dagelijkse werk.Wellicht hadden je vragen naar ons wat puntiger gesteld kunnen worden om de interactie te vergroten. Het opendeur gehalte was wel groot en dan lijkt er toch iets van terughoudendheid te onstaan. Zelf heb ik ook weleens getwijfeld of je er werkelijk op uit was onze antwoorden te implementeren in de show of dat dit meer onderhouden was bedoeld.
Project management essenties in een nut shell op cabareteske manier gegeven, met kernpunt aandacht voor de menselijke zijde en de voornaamste valkuilen.Onderhoudend gegeven, met het bereiken van de top als rode draad, hield de aandacht vast gedurende de voorstelling, ging goed om met de enigs terughoudende karakter van de gehele groep. Hier en daar een hick-up in de uitvoeringsflow maar niet als nagatief/vervelend ervaren.
Ik vond het een erg leuke, ietwat chaotische voorstelling met een lachNet een echt project :)

Bedankt

Leuk, onderhoudend, relaxed, komisch, een tikje te oppervlakkig.
Onderhouden en begrijpelijk.
De aandacht wordt op deze manier van “onderwijzen” beter vast gehouden en de interactie met de deelnemers verloopt makkelijker.
De diverse aspecten van het PM worden op een leuke en luchtige wijze belicht. Leuk om herkenbare situaties eens vanuit een ander perspectief te beschouwen.
Een ludieke manier om project mangement onder aandacht brengen.
Prince2 is dan toch een stuk saaier
Leuke compacte voorstelling met daarbij een aardige benadering hoe projectmanagment weer mensenwerk kan worden.
Een goede manier om op een nuchtere wijze naar mijn eigen werk te kijken. Hierdoor een aantal nieuwe inzichten hoe om te gaan met problemen in het werk. Een geode training.
Een boeiende en inspirerende bijeenkomst. Prince 4 laat zien wat de kern is van projectmanagement. Prince 2 mag je hierbij slechts gebruiken als checklist.
Briljant (as usual!)
Prima show
Lekker gek maar interessant.
Heel erg leuk!
Goed
Verfrissend. Wat een geluk dat projecten ook gewoon leuk zijn.