Het verhaal achter Prins4

Als ondernemer, als docent en als actief lid van JongMKB en JCI heb ik heel wat projectfrustraties beleefd. Soms grappig, soms pijnlijk, soms uitermate frustrerend. Ik heb gezien dat een groot deel van de problemen structureel ontstaan door onbegrip. Je hebt namelijk nogal wat onzekere en onvoorspelbare elementen om je heen. Daarnaast werk je ook vaak met mensen samen die andere beelden hebben over “wat is een project”.

In de “grote” projectenwereld is heel veel aandacht voor projectmanagement. Hiervoor zijn verschillende methodieken ontworpen zoals PRINCE2, Projectmatig werken, PMBoK, DSDM, RUP, SCRUM en vele andere. Deze methodieken worden vaak goed begrepen door de projectmanagement professionals. Helaas, in veel gevallen heeft de professional totaal niet door dat projectleden in veel gevallen helemaal geen kaas gegeten hebben van de methoden. Laat staan van alle afspraken die daaromheen horen. Er ontstaat hierdoor vaak veel spraakverwarring.

Dan heb je ook nog te maken met het hele politieke speelveld rondom projecten. Een project verstoort meestal de dagelijkse gang van zaken, trekt mensen uit hun comfortzone en het beoogde resultaat is voor velen onduidelijk en in veel gevallen zelfs beangstigend. Je staat hier als je midden in de kern van het uitdagende project zit vaak niet eens bij stil.

Ook heb je nog te maken met grote verschillen in persoonlijkheid en werkwijze, de één heel georganiseerd en gestructureerd en de ander juist creatief en chaotisch en een volgende weer zorgzaam en volgend. Kortom ook hier zit een belangrijke bron die makkelijk leidt tot oorlogen.

Ik heb geleerd dat je nooit allemaal met dezelfde energie en met hetzelfde beeld in projecten zit. Dat hoeft ook niet, echter als je dat combineert met overmatige serieusheid van alle kanten dan kom je geen steek verder. Samen lachen om elkaars fouten, samen lachen om het totale onbegrip, laten vallen van persoonlijke belangen en samen genieten van de successen werkt als een enorme katalysator. Hiervoor moet de projectleider van zijn voetstuk vallen, en de waarde van de gemiddelde projectmedewerker omhoog.

Dit alles heeft me aangezet om Prins4 te bedenken. Oorspronkelijk is het gestart als kick off workshop op de Hogeschool van Amsterdam toen ik daar les gaf in projectmanagement. Dit programma werd steeds leuker en theatraler. Ik ontdekte dat ik daarmee een gemeenschappelijke taal ontwikkelde bij de studenten waardoor lastige kwesties steeds makkelijker besproken konden worden. De principes werden duidelijk en het lichtvoetige karakter maakte dat het bespreken van “lastig” gedrag uit de taboesfeer werd gehaald.

Het programma heb ik later aangevuld met nog wat meer theatrale elementen.  Nadat ik het regelmatig in diverse theaters als open voorstelling heb gespeeld is het uitgegroeid tot een compleet theatraal concept wat vooral ingezet wordt als onderdeel van de centrale project-kick off. Overigens past het ook uitstekend als basiscursus om de projectmanagement denkwijze bij junior medewerkers uit te leggen.